Адеми од ДУИ ги претстави 6-те заклучоци кои оваа и секоја наредна Влада ги обврзуваат да ги почитуваат во текот на преговорите со ЕУ

Изминатиот период бевме сведоци на широк консултативен процес по предлогот на француското претседателство за преговарачка рамка со Европската Унија и како пратеници внимателно ја следевме рамката...