„Борба“ со загадувањето во Скопје: Носете маски, затворете прозорци и не вежбајте на отворено

Скопје и денеска се најде меѓу десетте најзагадени градови во светот. Загадувањето предизвика државата да ги активира мерките и препораките за заштита од аерозагадување поради тоа...