АХВ со вонредна инспекциска контрола во скопската зоолошка, над еден тон месо од закланите коњи ќе се уништи  

Инспекциските служби на Агенцијата за храна и ветеринарство, вчера попладне спроведоа вонреден инспекциски надзор во ЈУ Зоолошка градина на Град Скопје, по добиената информација од Министерството...