Синоќа во Велес по девет часа рочиште: Владимир Панчевски осуден на 3,5 години затвор

Обвинетиот во предметот за злоупотреби на АКМИС системот, во својот завршен збор истакна дека ова обвинение е политички опструирано и лицемерно, бидејќи се поведува една година по завршување на неговиот мандат во Основниот суд Скопје 1, односно тие го обвинувале дека само тој повредувал права, а не и судиите кои суделе