Од денес повторно е отворена и во функција Амбасадата на Северна Македонија во Киев

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, во рамки на посетата на Украина ја отвори Амбасадата на Република Северна Македонија во Киев, која беше привремено затворена заради...