Американскиот течен природен гас ја урива цената на рускиот енергенс во Европа

Снабдувањето на Европа со енергенси се претвори во вистинска битка и натпревар меѓу американските производители со руски „Гаспром“. Се почестите вести за тоа дека американските извозни...