Американските сенатори поднесоа нацрт-резолуција за признавање на руската војна како геноцид

Само неколку дена пред годишнината од почетокот на руската инвазија врз Украина, двопартиска група на американски сенатори повторно поднесе до Сенатот нацрт-резолуција за признавање на руската...