Пендаровски ја именуваше Пировска за претседател на Комисијата за помилување, а Јовановска-Нокшиќи на Комисијата за одликувања

Како што соопшти Кабинетот на Пендаровски, за претседател на Комисијата за помилување е именувана Уранија Пировска, а за членови се именувани Фехми Стафа, Љубомир Јовески, Љубомир...