Луѓето биле убивани дома, на улица, во продавница – Амнести Интернешенел за руските воени злосторства во Харков

Во новиот извештај на 40 страници, Меѓународната организација за човекови права Амнести Интернешенл ја документира наводната употреба на касетна муниција и други неселективни средства за напад...