Силва: Лапсус на Закаријаш, македонскиот јазик е кодифициран во 1945 година

Министерот за надворешни работи на Португалија, Аугусто Сантош Силва ги коментираше последните случувања околу содржината на португалскиот предлог за надминување на спорот меѓу Скопје и Софија...