Манчевски: Нашата земја е меѓу последните во Европа со проблем со авторските права

Министерот за информатичко општество и администрација очекува позитивен ефект од стапувањето во сила на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, поради фактот, како што вели, дека „сите сме приморани да седнеме на маса и да најдеме брзо ама реално решение за проблемот“ во атмосфера на прилично голема недоверба меѓу операторите и радиодифузерите