Ковачевски: Бадник е предвесник на Христовото раѓање, да го дочекаме сите во слога, спокој, семеен мир и радост

Претседателот на СДСМ и мандатар за состав на новата Влада, Димитар Ковачевски, го честита Бадник и на граѓаните им посакува добро здравје, радост во срцата и...

„Бадникови поворки“ доби фактура од ЈСП за користење на 18 автобуси

Првиот работен ден по празниците, скопското јавно претрпијатие ЈСП на Здружението „Бадникови поворки“ му доставило фактура за користењето на автобусите за манифестацијата одржана на 6. јануари....

Бадникови поворки во име на Бога и со благослов од градоначалниците

Седум илјади деца од повеќе градови во Македонија беа вклучени во т.н. „Бадникови поворки“. Наместо традиционалната  бадникарска песна Коледе, ја пееја песната „Вечниот Бог“. Наместо торби...