Шпанија: Повеќе од 250 мигранти од Алжир пристигнаа на Балеарските Острови од Божиќ

Повеќе од 250 мигранти од алжирскиот брег пристигнаа на Балеарските острови од 25 декември до денеска, соопштија властите на шпанскиот архипелаг, опишувајќи го како „значителен“ бројот на нови...