Банка од Холандија открила пирамидална штедилница во Албанија 

Холандија ги известила албанските власти дека постојат основи за сомневање дека албански граѓани се вмешани во „Ponzi“ шема или со други зборови измамничка пирамидална штедилница, пренесува...

Анализа: Сè потешко се враќаат долгови – нефункционалните кредити со раст од 21,4 отсто

Од 2008 година кога светот ја живееше големата финанасиска криза, за првпат во првиот квартал од оваа година е регистриран најголем квартален раст на нефункционалните кредити...

„Виси“ли кредитирањето на новиот Клинички центар

Новиот Клинички центар нема да се гради со кредит од конзорциумот од трите банки,  Ерсте груп, Раифазен банк и Уникредит како што беше одлучено, но неизвесно е и кредитирањето од двете развојните банки ЦЕБ и ЕИБ

Регистар на одземен имот: Банките продаваат 1.207 станови и дуќани и 278 парцели земјиште

Соработка во реализација на проектот досега има со 11 банки, а најголем дел од одземените недвижности што се наменети за продажба моментно доаѓаат од Комерцијална банка АД Скопје. Во втората фаза е предвидено вклучување на стечајните управници и извршителите, затоа што и тие се дел од постапките за располагање со имот

Кредитни (не)прилики: Историски ниски камати, но далеку од европските

Зголемување на цената на банкарските производи не се очекува до крајот на годината, но затоа има најави за можно натамошно намалување за што банкарите нагласуваат дека нема да биде значително. Добра вест, според нив, е дека движењето на каматните стапки годинава ќе биде во корист на крајните корисници.