Лидерите од Западен Балкан во Берлин потпишаа три договори за забрзан регионален развој

Во рамки на самитот за Берлински процес што се одржува денеска во Берлин, од страна премиерот Димитар Ковачевски и лидерите од земјите од Западен Балкан беа...

Врзете ги појасите, Берлинскиот процес се враќа!

ЏАБИР ДЕРАЛА Врзете ги појасите, Берлинскиот процес се враќа! Приказната, започната во 2014 година под „диригентската палка“ на германската екс-канцеларка Ангела Меркел, по неколкугодишното затишје, добива нова енергија...

Ванчо Узунов: Моќни сили се спротивставуваат на идејата за целосно регионално економско поврзување на Западниот Балкан

Отворен Балкан, Берлински процес, ЦЕФТА и многу други инцијативи се обидуваат да ја мобилизираат соработката во регионот во функција на неговиот социо – економски напредок. Што...

Берлински процес: Иднината на Западен Балкан лежи во вистинска обединета Европа

Иднината на Западен Балкан лежи во вистинска обединета Европа. Целосната интеграција на регионот во европското семејство треба да биде природен исход на реформскиот пат на земјите...

Филипче учествува на министерски состанок во рамки на Берлинскиот процес

Министерот за здравство Венко Филипче истакнува дека денеска во рамките на Берлинскиот процес учествувал на министерски состанок на кој домаќин бил германскиот министер за здравство Јенс...