Бислимоски: На граѓаните нема да им се наплати ниеден киловат час топлинска енергија што не им е испорачан

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимоски , во гостување на Утрински Брифинг ја информира јавноста дека ниту еден неиспорачан киловат час топлинска енергија нема...

Бислимовски најави можно намалување на цената на струјата од април-Бордот го реизбра за претседател на регулатори на ЕЗ

Намалување на цените на електричната енергија може да се очекува од втората половина на април следната година, но тоа намалување е во однос на денешните, поскапени...

Бислимовски: Ќе ги активираме сите расположливи механизми со цел заштита и на интересот на потрошувачите и на ликвидноста на енергетските компании

Како РКЕ сите механизми што се во рамките на нашата надлежност ќе ги активираме со цел заштита и на интересот на потрошувачите и на ликвидноста на...