Ѓурчиновски на рапорт кај Пендаровски: Годишно реферирање за борбената готовност на Армијата

Началникот на Генералштабот, генерал-потполковник Васко Ѓурчиновски денеска ќе го информира врховниот командат на вооружените сили и претседател на државата Стево Пендаровски за борбената готовност на Армијата...