Децата да не се изнесуваат надвор од 10 до 17 часот, бремените и лицата над 60 години да не одат на работа

Министерството за труд и социјална политика ги повикува работодавачите, негователите и воспитувачите во градинките, вработените во Центрите за социјална работа, во Црвениот крст да ги почитуваат...

МТСП: Хронично болните, бремените и родители на деца до 10 години ослободени од работа

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) информира дека хронично болните лица, родителите на деца до 10 години, бремените жени, самохраните родители, родителите на деца со...