Дипломатски извори на EK: Преговарачката рамка за Црна Гора содржеше “официјален јазик” во вашата е “македонски јазик”

Македонскиот јазик и идентитет не се доведени во прашање, уверуваат дипломатки извори од ЕК на брифингот за новинар одржан денеска во Скопје. “Самиот факт дека се...