Ковачев: Писмото од МПЦ-ОА е позитивен чекор што треба да се прифати

Писмото од Македонската православна црква до Бугарската патријаршија е исклучително позитивен чекор што треба да се прифати, смета Андреј Ковачев, бугарскиот европратеник од редовите на партијата...