Јанев: ЕУ ја зазема страната на Македонија

Бугарскиот премиер Стефан Јанев остварил средба со амбасадорот на Словенија во Бугарија Анджеј Франгес, а во фокусот на нивниот разговор било словенечкото претседателство со Советот на...