Бугарска елаборација на францускиот предлог: од предлогот пресреќни но не и за македонскиот јазик

Бугарското МНР е незадоволно што во Преговарачката рамка е наведен „чист“ македонски јазик, а Договорот за добрососедство и Протоколите не се критериум за отворање и затворање...