Кабинет на Пендаровски: Ни една постапка на претседателот ни досега, ниту отсега ќе биде во спротивност со Договорот за пријателство, добрососедство и соработка

Бугарското МНР преку сопштение, објавено денеска на неговата веб-страница, изрази загриженост „за последните случувања во Република Северна Македонија, поврзани со постапки на функционери кои изнесуваат негативни...

Протестна нота од бугарското МНР: Да се врати оригиналниот споменик во прилепски Клепач

Министерството за надворешни работи на Бугарија, му врачи протесна нота на привремениот шеф на Амбасадата на Република Северна Македонија во Софија, Владимир Крстевски по повод случај...