Бугарија внимателна, презема чекори да го запре пожарот што доаѓа од Пехчево

Градоначалникот на Симитли Апостол Апостолов и претседателот на општинскиот совет Владимир Христов, ноќеска на границата со Северна Македонија ја проверуваа состојбата со пожарот помеѓу Делчево и...