Автомобилски компании купувале машини за перење, отстранувале чипови и ги вградувале во своите производи

Автомобилската индустрија е во големи проблеми речиси една година поради недостиг на чипови. Иако голем дел од производството е пренасочено кон исплатливи SUV модели, а профитот...