ЕУ останува високо на политичката агенда – денес нови пораки од Васало и Маричиќ дека членството е достижно во 2030 година

И покрај енергетската криза ЕУ и натаму се наоѓа високо на политичката агенда на Северна Македонија. Денес во одвоени настапи на заменикот амбасадорот на ЕУ Џулијан...

Андреј Лепавцов за НоваТВ: Дијалогот со Бугарија треба да продолжи, но според динамика која ќе се води од реалната состојба

Поранешниот амбасадор во ЕУ, Андреј Лепавцов, е дел од патешествието на нашата земја кон европското семејство и одлично ја познава разликата меѓу тоа да се биде...

Членство на Украина во ЕУ е неизводливо, велат „опинион-мејкерите“ на Политико

„Европската комисија е зафатена со изготвување на своето формално мислење за вонредната понуда на Украина за пристапување во Европската унија. Иако на емоционално ниво, одговорот на...