Македонија да обезбеди еднакви можности за сите млади луѓе, порача Стејт департментот по повод 20 години од Охридскиот договор

„За изградба на издржлива држава неопходно е да се користат вештините на сите граѓани“, рече портпаролот на Стејт департментот за Гласот на Америка.   За изградба...