СЗО: 32 отсто од седумгодишните деца во Македонија со зголемена тежина, 15 проценти дебели

Вкупно 32 отсто од децата на седумгодишна возраст во Северна Македонија се со зголемена телесна тежина, а 15 проценти се дебели, покажуваат најновиот Извештај на СЗО/Европа...