Дефиле на Вевчански карневал: Талибанци во акција, маски со пратеникот Реџепи, првите луѓе на ЦУК и РКЕ, Ангелов и Бислимовски…

Талибанци во акција, инвестиции во струјата, зелена енергија, вакцинални пунктови, пратеникот Кастриот Реџепи, директорот на Центарот за управување со кризи, Стојанче Ангелов, претседателот на Регулаторната комисија...

(Видео и фото) Дефиле на пожарникари, полицајци, здравствени работници, армија, спортисти за јубилејот

Музичката програма што ќе следува по обраќањата на државниот врв предвидува изведба на  музички сплет од познати нумери специјално аранжиран за оваа пригода, отпеан на јазиците...