Пендаровски по повод 9 мај: Нашата определба е да бидеме дел од Европа

Македонскиот претседател во пораката истакнува дека оваа година се оствари сонот на многу генерации со добивање на препораката за почеток на преговорите за членство во Европската Унија што беше една од стратешките цели на земјата по осамостојувањето во 1991 година