Денот на настава на турски јазик, 21 декември, е неработен ден за припадниците на турската заедница

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), 21 декември 2021 година (вторник),...