Foto: Robert Atanasovski/AFP

Би-Би-Си во чест на Киро Глигоров: Во градот на спомениците нема место за човекот кој без испален куршум донесе независност

Десет години по смртта на првиот претседател на независна Македонија, во Скопје се уште нема споменик на човек чија политичка кариера траеше половина век. Во градот...