„Gulf Oil“ Македонија не престанува со донациите – ќе израдува семејства на дечиња со попреченост во Куманово

Компанијата „Gulf Oil“ Македонија водена од својата мисија на општествено одговорна компанија, придонесува за градење на одржлива и поубава иднина на нашите сограѓани. Животот на родителите...

Да го видиме детето, а не попреченоста

Под мотото „Види го детето, не попреченоста“, канцеларијата на УНИЦЕФ во Скопје денеска ја промовираше македонската верзија од Меѓународната класификација на функционирање, што се очекува да...