Славниот диригент Валери Гергиев доби отказ од Минхенската филхармонија поради Путин

Градоначалникот на Минхен Дитер Рајтер го отпуштил главниот диригент на Минхенската филхармонија Валери Гергиев бидејќи познатиот руски виртуоз,  не се оградил од воената политика на Путин,...