Штајнакер: Бугарија не треба да пречи за почнување преговори за членство на Северна Македонија во ЕУ

Гудрун Штајнакер, поранешна германска амбасадорка во Северна Македонија и Црна Гора и поранешен заменик-амбасадор во Бугарија, вели дека Бугарија и Република Северна Македонија прво треба да...