Наредба на Путин до Русите: Во кината да се прикажуваат документарни филмови за војната во Украина

Рускиот претседател Владимир Путин и нареди на Владата до февруари да организира во кината прикажување на „документарни филмови за офанзивата на руската армија во Украина“.