Првиот пациент со трансплантиран црн дроб од починат донор заминува дома со здрав орган и шанса за нов живот

По три недели поминати во болница, пациентот на кој му беше направена првата трансплантација на црн дроб од починат донор, денес заминува од Клиниката за Дигестивна...