Мина и вториот амандман:„Одлуките од АСНОМ“ станаа „Проглас од АСНОМ“

За предлог нацртот, но и додавање на Охридскиот рамковен договор, гласаа 65 пратеници, 18 беа „против“ и осум воздржани. Спикерот Талат Џафери за утре (11 ч.) го закажа продолжението на 64. седница со расправи за амандманите 35 и 36

Заев: Македонскиот идентитет е заштитен со член 49 во амандманот 36

Претседателот на Владата уште еднаш повика на инклузивност во процесот за измени и дополнувања на Уставот, издигнување над партиските интереси во насока на обезбедување на перспективите на Македонија во НАТО и во ЕУ и Парламентот да биде Форум за натпревар на идеи