Антикорупциската комисија ќе ги проверува имотните листови на судии, обвинители, но и на директори на ЈП и претседатели на совети

 Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) согласно планот за проверка на имотната состојба во 2022 година ќе ги проверува податоците од изјавите за имот на...

Антикорупциска: Изјавата на Гаши е сериозен обид за политизирање на нашата работа

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја оцени како „сериозен обид за политизирање“ на нејзината работа изјавата на претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, во однос...