Пазарниот инспекторат ќе ја проверува дискотеката „Привилиџ“, која немала лиценца за работа

Веќе е даден налог за инспекциски надзор врз дискотеката „Привилиџ“ во Скопје, изјави за НоваТВ директорката на Државниот пазарен инспекторат, Анета Симеска Димоска. Таа потврди дека...

(ВИДЕО) Контролирани 347 угостителски објекти, уапсени 3 лица со дрога, затекнати 56 малолетници и гости без сертификат за вакцини

Денеска (29.01.2022) во периодот од 00.00 до 04.00 часот полициски службеници од сите сектори за внатрешни работи во рамки на Бирото за јавна безбедност, во координација...