Извештај на ОН: Северна Македонија со најголем раст на инвестиции во Западен Балкан

Во него се вели дека приливот на странски директни инвестиции во земјава е зголемен за 260 проценти, односно од 205 милиони долари во 2017 година, инвестициите годинава се зголемени за три пати и изнесуваат рекордни 737 милиони долари