ДЗР го објави ревизорскиот извештај на тема „Попис на средствата, побарувањата и обврските на СОЗР“

Државниот завод за ревизија (ДЗР) денеска го објави ревизорскиот извештај од извршената ревизија на усогласеност на тема „Попис на средствата, побарувањата и обврските на Службата за...

Извештај на ДЗР: Ревизорите со забелешки за финансиското работење на НУ Филхармонија

Државниот завод за ревизија (ДЗР) ги објави конечните ревизорски извештаи на Националната установа филхармонија на Република Северна Македонија за 2020 година. Како што наведува ДЗР извршена е...

Со блокирана сметка 11 општини, ДЗР го обелодени извештајот на Основен буџет на РС Македонија

Државниот завод за ревизија на веб страницата го објави конечниот ревизорски извештај на Основен буџет на Република Северна Македонија за 2020 година. – Од извршената анализа...

Извештај на ДЗР: „Пошта“ со минус 10 милиони евра, директорите се осигурале со полиси

Акционерското друштво „Пошта“ заклучно со 31 декември во 2018 година бележи загуба во вкупен износ од 594.563.000 милиони денари или околу 10 милиони евра. Само во 2018 година, загубата изнесува 166.754.00 милиони денари. Но, и покрај тоа, Надзорниот одбор одобрил склучување на договори и полиси за осигурување за периодот 01.04.2018 до 01.04.2019 година. Од осигурителната компанија по овој основ е доставена фактура во изнор од 2.760.000 милиони денари која е платена од сметката на АД „Пошта“ и евидентирана како трошок на истата, се вели во Конечниот извештајот на Државниот Завод за ревизија (ДЗР) за финансиското работење на АД „Пошта на Северна Македонија“

Ревизијата обезглавена во партиското менгеме на СДСМ и ДУИ

СДСМ и ДУИ, како што дознава НОВА, доставиле до претседателот на Собранието Талат Џафери барање да се објави оглас за избор на заменик – директор на оваа институција, откако на Насер Адеми, кој досега беше потписник и ја вршеше работата на главниот ревизор мандатот му заврши на 4 октомври