Поразителен податок: Една четвртина од населението во Македонија има само основно образование

Државниот завод за статистика, во согласност со Програмата за објавување и дисеминација на податоците од Пописот на населението, домаќинствата и становите  во Република Северна Македонија, 2021,...

ДЗС: Во септември годинава издадени 318 одобренија за градба што е за 28,2% повеќе отколку во истиот период лани

Во септември годинава се издадени 318 одобренија за градење, што е за 28,2 проценти повеќе во однос на септември лани, објави денеска Државниот завод за статистика....

Денеска е последен ден од Пописот: ДЗС уверен дека операцијата ќе заврши во законскиот рок

Денеска е последниот 26-ти ден од Пописот на населението, домаќинствата и становите во Македонија. До вчера во земјава се попишани вкупно 1.760.194 милиони лица, 546.080 домаќинства...

Попишувачите се на терен и ќе го посетат секое домаќинство, ДЗС апелира до граѓаните за трпеливост

Пописот на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија 2021, се наближува кон крајот. Остануваат уште осум дена и попишувачите со максимален интензитет ги посетуваат...