Примислав Димовски е началник на новата Единица на интервентна полиција

Новата Единица што ќе работи во состав на Секторот за внатрешни работи и ќе делува на територијата на град Скопје е формирана со фузија од досегашната Единица за јавен ред и мир, Единицата за прв одговор и интервенција „Алфи“ и Единицата за асистенции, спровод и обезбедување на транспорт

Министерот Спасовски ја промовира новата Единица на интервентна полиција

Единицата е формирана од досегашната Единица за јавен ред и мир, Единицата за прв одговор и интервенција „Алфи“ и Единицата за асистенции, спровод и обезбедување на транспорт и врз основа на моделот на интервентната полиција во Загреб