Германија ги испрати првите две единици за противвоздушна одбрана „Патриот“ во Полска близу украинската граница

Германија денеска ги испрати првите две од трите планирани единици за противвоздушна одбрана „Патриот“ во полскиот град Замошќ во близина на границата со Украина, каде ќе...