Анкета: Повеќето Германци оценуваат дека во нивната земја нема еднаквост меѓу жените и мажите

Речиси три четвртини од жените во Германија не чувствуваат дека имаат еднакви права со мажите, покажуваат податоците од истражувањето на јавното мислење спроведено од агенцијата „Ју...