Почнува македонско-бугарската експертска дебата за историските прашања

Формирањето на Заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за историски и образовни прашања, на паритетна основа и на Заедничката меѓувладина комисија е согласно одредбите од Договорот за добрососедство