ЕК го прогласи нашиот национален дигитален сертификат за вакцинација за еквивалентен на сертификатот на ЕУ

Со ова се избегнуваат сите ограничувања во патувањата како што се дополнително тестирање или карантин.  Министерството за здравство информира дека денеска Европската комисија го усвои националниот...