Јовески: Буџетот на Обвинителството е зголемен за околу 14 отсто, имаме недостиг од електро-инженери и техничари

Буџетот на Обвинителството за оваа година е зголемен за околу 14 отсто, истакна државниот јавен обвинител, Љубомир Јовески во интервју за МИА. Тој нагласи дека во...