Елена Пеева-раководител во Фајзер во интервју за МИА: САД испитуваат прва конвенционална вакцина со трајна заштита против Ковид-19

Во светот се уште постојат недоумици околу појавата на Ковид-19, ширењето на заразата и развојот на вакцините против коронавирусот. Кампањите за масовна имунизација, ефикасноста на вакцините...